Bola sobota 12. decembra 2015 a my, členovia Slovenskej barmanskej asociácie, sme prijali pozvanie zapojiť sa do parádnej, Československej barmanskej show v Ostrave pod názvom: „Letom, svetom so šejkrom v ruke.“

FullSizeRender

Túto zaujímavú akciu inicioval člen Československého barmanského klubu, pán Karel Mayer, účastník viacerých domácich i zahraničných súťaží, majster sveta IBA a vicemajster IBA, európsky víťaz Dunajského pohára v Rakúsku a iné.
Na Masarykovom námestí v Ostrave už boli vianočné trhy v plnom prúde. Ľudia nasávali sviatočnú pohodu a to bola tá pravá atmosféra, ako zaujať širokú verejnosť a pozvať ich na predvianočný koktail. Predstaviť im barmanské umenie i ľudí, ktorí v ňom niečo znamenajú. Pri zvuku príjemných vianočných piesní a voňavého punču od pani Mayerovej sa postupne odprezentovali všetci účastníci tohto podujatia. Martin Jendreas, člen a predseda SkBA západ, barman a flair majster dostal všetkých hneď v úvode do dobrej nálady svojou barmanskou show. Napriek veľkej zime Martinovi ruky neprimŕzali a predviedol pôsobivú exhibíciu.

FullSizeRender 4

Svoj svetový- víťazný koktail predstavila českému národu aj Jana Karkušová, majsterka sveta IBA 2014 a aktuálna vicemajsterka z WCC v Bulharsku 2015, členka riadiaceho výboru slovenskej barmanskej asociácie. Karel Mayer namiešal taktiež niekoľko svojich víťazných koktailov.
Postupne sme viackrát vystriedali svoje miesta na pódiu a každý z nás pridal okrem spomienky na konkrétny drink a jeho úspech aj niekoľko porcií, ktoré mali možnosť prítomní ochutnať.
Záver znova patril Martinovi Jendreasovi, ktorí roztlieskal celé Masarykovo námestie v Ostrave.

FullSizeRender 3

 

Ďakujeme Karlovi za príjemnú atmosféru a možnosť predstaviť nás v Čechách.

Tak si želajme šťastný rok 2016 a množstvo dobrých akcií.

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper