1. TURIEC International Bartender Cup 2023

 

Slovenská barmanská asociácia s hostiteľskou Strednou odbornou školou obchodu a služieb Martin a v spolupráci so spoločnosťou K.A.B.A Slovensko zorganizovala dňa 23.2.2023 dlho avizovanú medzinárodnú súťaž juniorov v strede Slovenska v meste Martin. Hlavnými partnermi súťaže boli spoločnosť Old Herold a Monin. Ďalšími partnermi boli JTF partnership a Hotel TURIEC.


Súťaž prebiehala v nádherných priestoroch štvorhviezdičkového HOTELA TURIEC. Súťažné družstvá z dvanástich škôl tvorili okrem žiakov slovenských stredných odborných škôl a hotelových akadémii aj študenti zo Španielska, z Poľska a súťažiaci z Čiech.

uvod


Súťažnou disciplínou bola kategória Bartender´s Choice – príprava 3 porcií drinku v časovom limite 6 minút. Povinnou zložkou boli ingrediencie Juniperus Borovička od spoločnosti Old Herold a sirupy značky Monin. Súťažiaci mohli použiť aj na vlastnú Home Made surovinu. Počas súťaže bolo naozaj na čo pozerať. Mladí barmani preukázali ozajstnú profesionalitu a pokrok v rámci technického prevedenia. Drinky nielenže vyzerali krásne, chutili výborne, ale boli dopĺňané modernými technológiami. Videli sme prácu so suchým ľadom, zadymovanie, kreatívny servis a doplnky, svetelné efekty, ktoré boli významnou súčasťou zvolenej kategórie. Súťažiaci prezentovali drink formou Perfekt Serve. Hodnotenie a odbornú garanciu súťaže zabezpečili komisári slovenskej barmanskej asociácie, ako aj odborná porota skúsených barmanov z praxe a sponzorov súťaže.


Čakanie na výsledky súťaže vyplnili zaujímavé vystúpenia a prezentácia produktov spoločnosti Old HEROLD a tiež prezentácia veľkoplošného grilu Teppan od JTF partnership.

62


Absolútnou víťazkou sa stala Daniela Kulíková, študentka SOŠ obchodu a služieb Martin so svojim drinkom Okno do sveta. Za prevedenie, myšlienku a najlepšiu chuť taktiež získala špeciálnu cenu Old Herold - najlepší Juniperus drink.

collage-SD


Druhé miesto obsadila študentka súkromnej hotelovej akadémie EDUCO Námestovo – Tatiana Poláčková s nápojom Smile. Tretie miesto získala študentka z Poľska Marcelina Stryjak s nápojom Spaicy Queen.

collage-2

 

collage-3


Veľké poďakovanie patrí hlavnému sponzorovi súťaže OLD HEROLD v zastúpení pani Ing. Natálii Ambrosovej za skvelú spoluprácu, ako aj brand ambasadorovi značky MONIN Filipovi Rebrošovi. Nepochybne patrí vďaka všetkým ďalším sponzorom a partnerom súťaže, samotným organizátorom SOŠ obchodu a služieb Martin a aj súťažiacim a ich pedagógom.

ostatní -špeciílne ceny


Je skvelé konštatovať, že chuť súťažiť a možnosť prezentovať svoje zručnosti sa znova vrátila medzi nás.

 

Fotogaléria

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper