Horúce miešané nápoje
Hot Drinks
3. level barmanského kurzu voľne naväzujúci na základný barmanský kurz a 2. level – Vyššiu školu barmana.
Kurz je určený prevažne pre študentov hotelových akadémií, alebo stredných škôl so zameraním na gastronómiu, spoločné stravovanie, alebo cestovný ruch. Vítaní sú však aj ostatní záujemcovia, ktorí sa chcú zdokonaliť v tejto oblasti.
Podmienkou je však absolvovanie základného barmanského kurzu.
Hlavným zameraním kurzu je príprava takmer zabudnutých horúcich miešaných nápojov, ktorých korene a pôvod sú veľmi staré.
Kurz poskytne kurzistom prehľad vývoja týchto nápojov, používaný inventár, servírovacie sklo, používané koreniny, bylinky, sirupy, ovocie, likéry, mliečne produkty.
Kurzisti prakticky preberajú a pripravujú každý deň postupne 5 kategórií jednotlivých skupín horúcich drinkov, ako napr. grogy, punče, bavaroisy, mulled wines, hot flips hot beer drins a pod.
Z praktických preberaných techník je to aj kombinácia flambovaného ovocia na panvici spolu s horúcimi nápojmi a príprava čokolády a karamelu spolu s karamelovými ozdobami.
V každej kategórii sú štyri nápoje.
Každý deň sa pripraví 20 nápojov.
Úspešní absolventi kurzu získajú certifikát Slovenskej barmanskej asociácie, potvrdený pečiatkou a podpisom prezidenta SkBA, spolu s podpisom odborného lektora, ktorý viedol barmanský kurz.
Trvanie kurzu: 4 dni
Cena kurzu: 120 eur