Slovenské nominačné kolo na 23. ročník súťaže MATTONI GRAND DRINK 2020

 

Slovenská barmanská asociácia v spolupráci so spoločnosťou Mattoni 1873 usporiadala 4. marca 2020 v Bratislave slovenskú časť súťaže MATTONI GRAND DRINK.

 

MF 200304 Mattoni-Grand-Drink-0066 4k

 

Nominačného kola v Bratislave sa zúčastnilo päť najlepších slovenských barmanov, ktorí pri príprave receptúry, ale aj predvedení pred porotou museli dbať na inovatívnosť, opakovateľnosť postupu, jednoduchosť prípravy, ale aj kalorickú hodnotu nápoja (pod 65kcal/100 ml).

Víťazom nominačného kola a zároveň novým majstrom Slovenska v miešaní nealkoholických koktailov sa stal Tomáš Gyén so svojim nealkoholickým koktailom Garden of Life, ktorý vonia po malinách, ale aj kakau a cvikle. Je inovatívny, jednoduchý na prípravu a nízkokalorický. 

 

MF 200304 Mattoni-Grand-Drink-0412 4k

 

Tomáš do svojich nealkoholických koktailov používa výhradne perlivú minerálnu vodu, pretože bublinky roznášajú chuťový a aromatický vnem. Minerálna voda Mattoni sa vďaka svojim vlastnostiam a unikátnej chuti stala oficiálnou vodou Medzinárodnej barmanskej asociácie IBA.

Výhrou v 10. ročníku slovenského nominačného kola si Tomáš zabezpečil postup na Majstrovstvá sveta v miešaní nealkoholických koktailov, ktoré budú súčasťou prestížnej barmanskej súťaže MATTONI GRAND DRINK.

Už v júni sa teda slovenský šampión vyberie na miesto, kde Mattoni pramení – do Karlových Varov. Finále v zápolení barmanov sa uskutoční iba niekoľko dní pred slávnym 55. Medzinárodným filmovým festivalom Karlove Vary, ktorý spoločnosť Mattoni 1873 tiež hrdo sponzoruje. Počas finále sa stretnú súťažiaci z desiatok krajín. Tomáš Gyén tam so svojím barmanským umením zabojuje o titul majstra sveta v miešaní nealkoholických koktailov a hlavnú výhru 10 000 dolárov

Tomáš Gyén už majstrovstvá sveta v miešaní nealkoholických koktailov MATTONI GRAND DRINK vyhral v roku 2018. Kým vtedy vsadil na lokálne suroviny, teraz sa inšpiroval myšlienkou spojenia so zemou a použil drvinu z kolumbijských kakaových bôbov v kombinácii s malinami, cviklovo-jablkovou šťavou lisovanou za studena a perlivou minerálnou vodou Mattoni.

 

MF 200304 Mattoni-Grand-Drink-0411 4k

 

Mattoni Grand Drink je celosvetovo uznávaná barmanská sútaž s dlhou tradíciou. Od roku 1997 ju každoročne organizuje Česká barmanská asociácia a záštitu nad ňou prevzala Medzinárodná barmanská asociácia IBA. 

Tohtoročný 23. ročník sú zároveň 10. oficiálne Majstrovstvá sveta v miešaní nealkoholických koktailov, pod záštitou IBA. Svojou doterajšou históriou si táto súťaž na medzinárodnej scéne vydobyla vysoké renomé. 

Základom všetkých súťažných koktailov je vždy minerálna voda Mattoni. Súťaž MATTONI GRAND DRINK je tiež známa tým, že určuje trendy v odbore. Tie najlepšie kreácie sa potom ľahko dostávajú na nápojové lístky barov na celom svete.

Každého súťažiaceho barmana hodnotí štvorčlenná komisia v rovnakom štýle, ako by to boli hostia za barom. Dávajú dôraz na príbeh a filozofiu nápoja, jeho chuť, vôňu a vzhľad a tiež na techniku práce.

 

MF 200304 Mattoni-Grand-Drink-0417 4k

 

Koktail sa musí jednoducho pripraviť a spĺňať kritéria zdravého a moderného nízkoenergetického miešaného drinku s limitom maximálne 65 kcal/100 ml. Členmi poroty sú prezidenti jednotlivých členských štátov svetovej barmanskej asociácie IBA.

Tomášovi už teraz držíme palce, aby sa pokúsil zopakovať svoj úspech z finále v roku 2018.

 

MF 200304 Mattoni-Grand-Drink-0533 4k

 

V mene SkBA srdečne blahoželáme víťazom nominačného kola a ďakujeme všetkým zúčastneným barmanom.

Rovnako tak ďakujeme všetkým naším zúčastneným partnerom za spoluprácu a podporu.

 

 

 

Fotogaléria

 

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper