Slovenské nominačné kolo na 22. ročník MATTONI GRAND DRINK

 

Vo stredu 20. marca 2019 sa v priestoroch Olympic Casino Košice uskutočnila profesionálna barmanská súťaž - Slovenské nominačné kolo na 22. ročník MATTONI GRAND DRINK, ktorú usporiadala Slovenská barmanská asociácia v spolupráci s Karlovarskými mineralnými vodami a.s.

 

20190320 155617

 

V slovenskom nominačnom kole museli barmani predviesť svoju šikovnosť a zároveň splniť súťažné podmienky: koktail musí byť inovatívny, vytvorený s obmedzeným množstvom kalórií (pod 65kcal/100 ml) a jeho príprava by mala byť jednoduchá. Povinnou zložkou je svetoznáma karlovarská minerálna voda Mattoni Grand, ktorá je ideálna na prípravu týchto osviežujúcich koktailov a ktorá sa vďaka svojim vlastnostiam a unikátnej chuti stala oficiálnou vodou Medzinárodnej barmanskej asociácie IBA.

 

mgd 2019 3-768x576

 

Víťazom slovenského nominačného kola a zároveň aj majstrom Slovenska v príprave nealkoholických koktailov sa stal Richard Lepieš - barman z Grand Hotela Kempinski High Tatras, Štrbské Pleso. Na druhom mieste sa umiestnil skúsený košický barman Ján Majoroš a tretí bol Imrich Macúch z Galanty.

Víťaz slovenského nominačného kola Richard Lepieš porotu presvedčil nealkoholickým koktailom Achillova päta, ktorý je originálnou kombináciou zázvoru, malín a grepu, jedinečne namiešanou s perlivou minerálnou vodou Mattoni,

Richard tak postupuje na oficiálne Majstrovstvá sveta v miešaní nealkoholických koktailov, ktoré sa uskutočnia v júni v Prahe a kde zabojuje o svetový titul.

Už teraz mu držíme palce, aby sa pokúsil zopakovať minuloročný úspech nášho člena Tomáša Gyéna, ktorý zvíťazil vo veľkom finále.

V mene SkBA srdečne blahoželáme víťazom nominačného kola a ďakujeme všetkým zúčastneným barmanom.

Rovnako tak ďakujeme všetkým naším zúčastneným partnerom za spoluprácu a podporu.

 

20190320

 

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper