H U B E R T  C U P  2 0 1 7

 

17. ročník súťaže profesionálnych barmanov v kategóriách sekt kokteil – Classic a Flair

 

 Rasto Kuban 

 Na 17. ročníku medzinárodnej súťaže Hubert Cup 2017, ktoré organizuje spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou sa predstavilo 19 súťažiacich v dvoch kategóriách: Sekt koktail a Flair. Víťazstvo si napokon odniesli Slovák Rastislav Kubáň (Sekt koktail) a Georgi Voomets z Estónska (Flair).

Domáci a zahraniční barmani predviedli svoj talent počas druhej júlovej soboty už tradične v v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton. Pred porotu sa postavili s originálnymi receptami a odhodlaním nestratiť sa v náročnej medzinárodnej konkurencii. Na dodržiavanie pravidiel, ako aj hodnotenie kvality výsledného drinku dozerala odborná porota na čele s prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie Jánom Šuchtom. Víťazné nápoje museli spĺňať niekoľko prísnych kritérií, odborníci zohľadňovali celkový dojem nápoja aj aspekty barmanovho vystúpenia.

Súťažiaci bavili všetkých prítomných svojou šikovnosťou a humorom. Nápaditosť receptov opäť ukázala, že so sektom sa dá pracovať moderne, kreatívne a chutne zároveň. „Sekt je síce tradičný nápoj, napriek tomu však je neoddeliteľnou súčasťou moderných miešaných drinkov a inšpiruje barmanov pri vytváraní nových chuťových variácií. Som rád, že aj na 17. ročníku Hubert cupu predviedli svoje majstrovstvo barmani v medzinárodnej konkurencii. Spájala ich chuť zvíťaziť a ja verím, že túto chuť ako aj nové inšpirácie si prenesú aj do svojej každodennej práce.“ uviedol konateľ spoločnosti Hubert J.E., Ing. Peter Krúpa.

Kategória Sekt koktail

Úlohou súťažiaceho v kategórii Sekt koktail bolo pripraviť počas 6 minút päť porcií vlastného miešaného drinku. Na prípravu súťažného nápoja môže použiť maximálne šesť ingrediencií, vrátane šumivého vína z portfólia spoločnosti Hubert J.E. Dôležitým prvkom vo finálnej fáze je pútavá dekorácia, ktorú si barmani pripravia vopred z jedlých surovín.
Porota rozhodla, že na 17. ročníku Hubert cupu sa tejto úlohy najlepšie zhostil domáci zástupca Rastislav Kubáň s drinkom „French park“ a stal sa tak víťazom v tejto kategórii. „Barmanstvu sa venujem viac ako 20 rokov, baví ma to a zároveň živí. Toto je moja najobľúbenejšia súťaž a vždy sa sem rád vraciam. Spočiatku som mal také hluché obdobia, no posledné roky sú plodnejšie. Musím úprimne povedať, že každé víťazstvo ma vždy poteší,“ uviedol spokojný víťaz.

Hubert Cup-vitazi

 

Víťazi Hubert Cup 2017

Kategória Sekt koktail

1. Rastislav Kubáň (SR)
2. Ján Majoroš (SR)
3. Tomáš Gyén (SR)

 

Víťazný kokteil:

vitaz-drink-classic

FRENCH PARK 

1cl Calvados Boulard X.O.
2cl June Esprit likér
2cl Monin white peach sirup
1 cl čerstvá limetková šťava
Hubert de Luxe biele doux

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória Flair 

Populárna kategória Flair necháva priestor kreativite. Okrem samotného nápoja hodnotí odborná komisia aj technické prevedenie barmana a vždy divácky atraktívnu šou. Súťažiaci môže pripraviť miešaný nápoj akejkoľvek kategórie (long drink, short drink alebo fancy drink), časový limit je stanovený na päť minút a počet porcií na tri.

vitaz-flair

Porotu tento rok najviac očaril barman z Estónska Georgi Voomets s drinkom „Verano Facil“: „Názov v preklade znamená ľahké alebo pohodové leto. Cieľom bolo, aby tomu zodpovedala chuť, teda aby bola ľahká a svieža, podľa toho som použil aj ingrediencie. Som nesmierne šťastný, že som vyhral. Keď robíte niečo, čo vás baví a navyše sa to ľuďom páči, je to dvojnásobné víťazstvo.“

Víťazi Hubert Cup 2017

Kategória Flair

1. Georgi Voomets (Estónsko)
2. Karel Kleineidam (Česko)
3. Martin Vogeltanz (Česko)


vitazi-flair

 

Víťazný kokteil:

vitazny-drink-flair

 

VERANO FACIL

3 cl Wodka Gorbatschow
2 cl Monin Peach Sirup
2 cl DeKyper Apricot Brandy
4 cl prírodná rebarborová šťava

 



 

 

 

 

 

 

Víťazom srdečne blahoželáme !!!

 

Spracoval : Ján Šuchta – prezident SkBA

 

   

Fotogaléria

 

 

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper