RUDOLF JELÍNEK CUP 2016 - finále Vizovice, Česká republika

 

IMG 6177

 

v sobotu 3.septembra 2016 reprezentovali SkBA na medzinárodnej barmanskej súťaži RUDOLF JELÍNEK CUP 2016 vo Vizoviciach naši barmani Ján Majoroš a Tomáš Gyen, ktorý obsadili krásne 5. a 7.miesto. Okrem barmanov SkBA súťažil zo Slovenska aj barman Samuel Kožík z Grand hotela River Park z Bratislavy. Za SkBA sa akcie zúčastnil aj Ľuboš Kudláč. V mene vedenia SkBA im chcem aj touto cestou poďakovať za vzornú reprezentáciu.
Spoločnosť RUDOLF JELÍNEK ako hlavný partner organizovala túto skvelú súťaž už po 16-krát a tentokrát priamo v priestoroch samotnej likérky.
Súťaže sa zúčastnilo celkom 13 profesionálnych barmanov z Česka, Slovenska a Estónska.
Barmani súťažili celkom v dvoch súťažných kategóriach Fancy Cocktail a Basic Drink.
Výkony profesionálnych barmanov posudzovala hodnotiaca komisia do ktorej zasadli aj naši zástupcovia Milan Šefc – generálny komisár SkBA a Ladislav Doboš – člen SkBA a víťaz Mattoni Grand drink 2016.

Víťazom sa stal barman Tomáš Kubíček s Českej republiky.

Víťazný cocktail – Fancy Cocktail
Planter Sour

3cl Rhum Saint James Royal Amber
2cl Meruňkovice R. Jelínek
2cl Domácí banánové víno
1cl Monin Caramel
2cl Čerstvá limetková šťáva
3cl Cappy Ananas
2cl bílek
2 kapky Aztec Chocolate Bitters
Ozdoba: Sušený plátek banánu
Způsob výroby: dry shake, shake and strain

Víťazný cocktail – Basic Drink
ŽIVICA

 3 cl slivovice bílá 3letá

12 cl slaná grapefruitová šťáva
1 cl Monin okurka
Ozdoba: osolená okurka
Způsob výroby: šejkr

Okrem samotnej súťaže spoločnosť RUDOLF JELÍNEK pripravila pre všetkých bohatý program v rámci rôznych workshopov, riadených degustácii či prehliadky samotnej likérky.
Asi jednou z najzaujímavejších bola netradičná ochutnávka ovocných destilátov priamo zo sudov kde samotné destiláty dozrievajú.

IMG 6180

 

RUDOLF JELÍNEK a.s. je tradiční český výrobce ovocných destilátů, především slivovice. Společnost vznikla v roce 1894. RUDOLF JELÍNEK a.s. je členem skupiny R. JELÍNEK GROUP SE, která je největším světovým výrobcem ovocných destilátů. Do skupiny dále patří společnost R. JELINEK L.A. - S.A. (chilský výrobce ovocných destilátů, zejména hruškovice) a největší výrobce švestkové rakije v Bulharsku VINPROM-TROYAN AD. Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. je držitelem certifikátu IFS Food. V ČR RUDOLF JELÍNEK distribuuje produkty METELKA, Stroh, Branca, bourbony Evan Williams a rumy St. James.
Viac na www.rjelinek.cz

 

Hlavní partneri

Kontakt

Slovenská barmanská asociácia

Brezová 14

071 01  Michalovce

Slovenská republika

Minigaléria

JoomShaper